Lakris er en av mine favoritter, og hva er vel bedre enn å lage dem selv?
Disse er også flotte å gi bort i gave til den som har alt men som elsker Lakris.
Jeg anbefaler å bruke et sukkertermometer for mindre stress og bedre resultat.
Ønsker du en litt saltere lakrissmak kan du tilsette 1 ss salmiakk pulver.
LAKRISKARAMELL
- 230 gram Sukker
- 100 gram Lys sirup
- 55 gram Smør
- 3 dl Kremfløte
Smak og Farge
- 2 ss Lakrispulver
- 2-5 dråper Anisaroma/olje (kan sløyfes)
- 1/2 ts Vaniljearoma
- Noen dråper Sort farge
- 1 ss Salmiakk pulver (kan sløyfes)
-
Ha smør,sirup,sukker,lakrispulver og fløte i en tykkbunnet kjele
-
Kok opp mens du rører med en tresleiv, og rør jevnlig til massen når 120/121 grader ( bruk sukker termometer) Lakrispulveret klumper seg litt i starten men det løser seg helt opp etterhvert som det koker. ( Vil du ha mykere karameller koker du massen til 118 grader)
-
Når massen har nådd ønsket temperatur, trekk kjelen av platen mens du rører og tilsett vanilje,anis og sort farge og rør godt
-
Ha massen over i silikonformer eller i en ildfast form kledd med litt alu folie og smørt med bittelitt olje i bunnen.
-
La karamellene avkjøle seg på benken, eller i kjøleskap, når karamellene er stvinet kan du ta dem ut av silikonformene. Har du massen i en ildfast form så kan det være lurt å markere bitene med en kniv før massen stivner helt, så blir de lettere å få i biter når den er blitt helt kald.
-
pakk bitene en og en i karamellpapir, eller matpapir, cellofan, konfektpapir o.l.
Skriv en respons