Fløtekaramell

Deilige fløtekarameller, med pinne og uten pinne, med sjokolade og uten sjokolade.

Flotte å gi bort som julegave til en søtmons eller bare å nyte til egen julekos.

FLØTE KARAMELLER

Ingredienser

  • 250 gram sukker
  • 100 gram lys sirup
  • 50 gram smør
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts Vaniljearoma

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingredienser unntatt Vaniljearoma i en tykkbunnet kjele.

  2. kok opp å rør jevnlig i gryten, gjerne med en tresleiv. Jeg anbefaler å bruke sukkertermometer. Kok massen til den når 121 grader.

  3. Dra kjelen vekk fra komfyren mens du rører, tilsett vaniljearoma og rør godt

  4. Ha karamell massen over i silikonformer eller i en ildfast form kledd med smørt alu folie.

  5. La karamellen avkjøle på benken. Karamell i silikonform kan godt settes i kjøleskap så de blir helt kalde før du popper de ut av formene. Har du derimot karamell i en ildfast form bør du markere biter med en kniv før den blir helt kald, slik at du enkelt kan få den i biter når den har stivnet helt

  6. Karamellene pakkes en og en i karamellpapir eller matpapir, konfektpapir, cellofant. Oppbevares kjølig, bør ligge litt i romtemperatur før servering så de blir gode og mye igjen.

  7. Trekker du karamellene i smeltet mørk kokesjokolade så smaker de litt som Toms Golden toffee. Lys kokesjokolade for en mer Dumle på pinne likhet.

  8. Bland inn 1-1,5 ts smør eller delfia fett pr 100 gram kokesjokolade så den blir litt tynnere i konsistens og får en fin glans når den stivner.

    Pynt gjerne sjokoladen med litt topping i ønskelige form og farger før sjokoladen stviner helt.

  9. Flott som gaver eller til egen nytelse.

  10. Silikonformene fåes kjøpt på Ebay og hobbybutikker fysisk og på nett. Karamellpapir også.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.