Parmaskinke er veldig godt, spesielt når du snurrer den rundt kyllingen 🙂 Visste du at parmaskinken med kronemerket på betyr at skinken er lagret i minst 12 måneder, og kun de beste skinkene brennmerkes med denne kronen og selges som parmaskinke.
Her får du oppskrift på Ostefylt kylling snurret i Proscutto di parma skinke servert med aspargestopper og Amandine poteter.
Ostefylt kylling snurret i Parma skinke
Du trenger
- 1 kyllingfilet pr person
- 4-5 små poteter pr person
- aspargestopper
- 2 - 2,5 Ridderheims parmaskinke skiver pr kyllingfilet
- Fersk mozerella og revet mozerella
- 1 fedd hvitløk
- Litt ruccola salat
- olje salt og pepper
Slik gjør du
-
Forvarm stekeovnen til 220 grader
-
Kok potetene i 5 minutter, slå av vannet og sett til side
-
ha kyllingfilet på bordet og brett ut vingeflippen
-
legg ostefylling i midten av kyllingfileten og brett vingeflippen tilbake over osten. Ha gjerne på litt salt og pepper før du bretter den.
-
Legg to parmaskinke skiver ved siden av hverandre med litt overlapping.
-
Legg kyllngfileten i den ene lang enden og rull parmaskinken rundt kyllingfileten. Pass på at den er godt pakket inn.
-
Stek så kyllingfileten i stekepannen på nest høyeste varme i 3 -4 minutter pr side.
-
Ha kyllingfileten over i en ildfast form på den ene siden, legg potetene på andre siden av formet, del potetene i to om de ikke er bitte små.
-
Ha salt, pepper og hakket hvitøk over potetene og litt olje.
-
Sett midt i stekeovnene i ca 20 minutter, når det er 10 minutter igjen av steketiden tar du pannen ut og tilsetter aspargestoppene.
-
Sjekk at kyllingen er gjennomstekt ved å kutte i den tykkeste delen, skulle den ikke være klar så stek noen få minutter til.
-
Ha litt ruccolasalat og to kuler mozarella med litt pepper på tallerken før du legger opp kylling, potet og asparges.
-
Server gjerne med litt fløtesaus, her glemte jeg sausen, maten ble bra men ikke perfekt pga det. Hadde litt olivenolje over potetene for å få litt saus 🙂
Skriv en respons