Lise’s Sveler

Sveler har jeg alltid vært veldig glad i, jeg liker det mye bedre enn pannekaker og Vafler. Store, tykke deilige Sveler, nam nam 🙂

Her er min favoritt oppskrift. Svelene steker jeg på en takke som jeg kjøpte billig på netthandelen for noen år siden, den funker som fy enda 🙂

Den geniale tingen du ser på bilde nr 2 er super til vaffel, pannekake eller svele røre og til muffins. Når du trykker på håndtaket så slipper den ut røren fra et hull i bunnen, så er det bare å slippe håndtaket når du vil stoppe. Så slipper man alt griset med å dra suppeøsa fram og tilbake samt lettere å styre så de blir like store 🙂 Kjøpte den billig på Ebay.  Silikonformene med stjerne og hjerter fikk ungene til jul for et par år siden, perfekte til sveler eller stekte egg. Bildene av formene er fra en annen gang jeg laget sveler og før jeg fikk min geniale røreutslipper. Var igrunn ganske grisete å få røren oppi formen med suppeøsa 😛 Her er link til røreutslipperen på Wish.com

1c

IMG_2338

Lise's Sveler

Prep Tid 15 minutter
Cook Time 2 minutter
Total Time 40 minutter

Du trenger

  • 5 egg
  • 2 dl sukker
  • 1 liter hvetemel
  • 1 liter kefir
  • 2,5 ts natron
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 ts ekte vaniljesukker
  • 1/2 ts kanel
  • 100 gram smør

Slik gjør du

  1. Bland det tørre i en  bolle
  2. Smelt smøret og sett til side
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis (5-10 minutter)
  4. Tilsett det tørre og kefir annenhvert og vend forsiktig inn i røren, sikt inn det tørre.
  5. til slutt tilsetter du smøret og rører forsiktig inn
  6. Varm opp en stekepanne eller takke, hvis du har en god panne/takke så trenger du ikke smør å steke dem i. Personlig synes jeg de smaker best om du steker de uten smør.

Tips

Serveres med maple sirup og litt melis,eller mye melis, nam nam 🙂

#sveler #lapper #kosemat

6 Comments

  1. Takk for flott oppskrift på sveler og det flotte tipset med den du hadde røren i Skal prøve å bestille den ???

1 Trackback / Pingback

  1. Red velvet sveler med ostekrem og jordbær

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.