Denne sjokoladekaken er saftig, kjempegod og lett å jobbe med. Perfekt til bursdager og andre festlige anledninger 🙂
Du trenger:
- 510 gram Hvetemel
- 750 gram sukker
- 190 gram mørk kakaopulver
- 7 dl vann
- 340 gram usaltet smør , romtemperert
- 6 egg
- 1 ss Natron
- 3/4 ts bakepulver
- 1 1/2 ts salt
Slik gjør du :
- Mål opp alle ingrediensene, bland alt det tørre unntatt sukkeret og kakao i en bolle. Sikt dette over i en større bolle.
- Kok opp vannet og hell over kakao pulveret og rør godt til alle klumpene er ute.
- Ha smør og sukker i en bakebolle, pisk dette luftig i 8-10 minutter.
- tilsett to og to egg, la eggene blandes godt inn før du tilsetter de to neste.
- Tilsett så 1/4 del av det tørre. Tilsett så 1/3 av kakaoen – fortsett slik til det er tomt.
- La det mikse godt ett minutt.
- Ha over i en 34*36 cm (rundt om den størrelsen) langpanne eller fordel røren i to 20-22 cm runde former.
- Denne oppskriften gir ca 2,7 l røre.
- Stekes i langpanne på 175 grader i 1 time og 20-30 minutter. Og 1 t -1 t og 10 minutter i runde former.
- Stikk en tannpirker eller strikke pinne inn i kaken, om ikke det kommer ut kakerøre på pinnen så er den ferdig.
- La avkjøle i formen, og la den bli helt kald, gjerne kjøleskap kald, før du begynner å fylle og pynte den.
#sjokoladekake #saftigsjokoladekake
Skriv en respons