Smør med smak er kjempe lette å lage og er utrolig gode til brød,bakte poteter,hasselback brød,biff,omelett, og helt sikkert til mye annet også 🙂
Hvitløksmør og kryddersmør
Prep Tid 15 minutter
Cook Time 2 timer
Total Time 2 timer 15 minutter
Basen
- 1 pk 250 gram, mykt usaltet smør
- 1/2 ts salt
Hvitløksmør
- 2 fedd finhakket hvitløk
- 1/2 ts tørket oregano
Kryddersmør
- 3/4 ts paprika pulver
- 1/4 ts hvitløkspulver
- 1/4 ts chili hot
- 1/4 ts malt pepper
Slik gjør du
Basen
-
Bland smør og salt godt i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser til smøret er luftig
-
Del smøret i to og ha i hver sin bolle.
Hvitløksmør og kryddersmør
-
Ha ingrediensene til hvitløksmør over i den ene bollen med smør og ingrediensene til kryddersmøret i den andre bollen med smør
-
Bland krydderet lett inn i smøret
-
Bruk en håndmikser og miks krydderet godt inn og miks til smøret blir litt fluffy
-
Fordel deigen på et plastfolie, rull til en pølse, vri endene hver sin vei til du får en fast pølse.
-
Legg i kjøleskapet og la de bli harde, ca en time eller to.
Tips
Tips:
Deilig og steke biff i, smøre på urtebakst, ha i baktpotet osv. Oppbevares i kjøleskapet innpakket i plastfolie eller tett pose.
Hvor lenge er de holdbare? ?
Pakket inn så holder de seg godt et par uker ihvertfall ☺️
Men, hvorfor bruke usalta smør og så tilsette smør??
Regner med du mener salt? Er bare for å få riktig mengde salt men er bare å bruke vanlig salta smør og litt mindre vanlig salt ☺️