Denne sjokoladekaken er perfekt til barnebursdager. God bunn og jobbe med og smaker kjempegodt.
Her har jeg laget en Ninja Turtle kake med denne oppskriften og hjemmelaget lmf fondant. Fylt med melkesjokolade ostekrem
Oboy sjokoladekake
Prep Tid 20 minutter
Cook Time 2 timer 10 minutter
Total Time 3 timer 20 minutter
Du trenger
- 500 gram Hvetemel
- 500 gram sukker
- 250 gram Oboy
- 6 dl vann
- 340 gram usaltet smør romtemperert
- 6 egg
- 1 ss Natron
- 3/4 ts bakepulver
- 1 1/2 ts salt
Slik gjør du
-
Mål opp alle ingrediensene, bland alt det tørre unntatt sukkeret og oboy i en bolle. Sikt dette over i en større bolle.
-
Bland vann og Oboy pulveret og rør godt til alle klumpene er ute.
-
Ha smør og sukker i en bakebolle, pisk dette luftig i 8-10 minutter.
-
tilsett to og to egg, la eggene blandes godt inn før du tilsetter de to neste.
-
Tilsett så 1/4 del av det tørre. Tilsett så 1/3 av oboy'en – fortsett slik til det er tomt.
-
La det mikse godt ett minutt.
-
Ha over i en 34*36 cm (rundt om den størrelsen) langpanne eller fordel røren i to 20-22 cm runde former. Eller en større rund form.
-
Denne oppskriften gir ca 2,5 l røre.
-
Stekes i langpanne på 175 grader i 1 time og 20-30 minutter. Og 1 t -1 t og 10 minutter i runde former.
-
Stikk en tannpirker eller strikke pinne inn i kaken, om ikke det kommer ut kakerøre på pinnen så er den ferdig.
-
La avkjøle i formen, og la den bli helt kald, gjerne kjøleskap kald, før du begynner å fylle og pynte den.
Skriv en respons