Hjemmelaget fiskegrateng er absolutt å foretrekke fremfor de man kjøper. Er litt mer å tygge på i den hjemmelagde, og ikke bare en most masse som de man kjøper ofte er. Denne enkle klassiske fiskegratengen er super for store og små, og ikke er det vanskelig heller 🙂
Fiskegraten med makaroni
Prep Tid 20 minutter
Cook Time 30 minutter
Total Time 50 minutter
Servings 5
Du trenger
- 5 ss smør
- 5 ss hvetemel
- 1 liter H- melk
- 1,5 dl kremfløte kan sløyfes eller erstattes med melk
- 2-3 egg
- 1 ts salt
- 500 gram hvit fisk - jeg brukte Torsk
- 1/2 ts malt muskat
- 1/2 ts pepper hvit eller sort
- 300 gram revet gulost
- 1 stor gulerot
- 5-6 dl makaroni
- Griljermel
Slik gjør du
-
Forvarm stekeovnen til 200 grader
-
Smelt smør i en gryte på middels varme, ha så i melet og bland godt i sammen,
-
Tilsett 1/4 del av melken og rør godt, la det koke sakte opp, så fort det tykner tilsetter du litt mer melk, fortsett til du har hatt i all melk og fløte.
-
La koke på svak varme mens du rører i 5 minutter.
-
Tilsett salt, muskat og pepper, bland godt å ha røren over i en dyp bolle.
-
La sausen hvile i 10 minutter før du tilsetter ett og ett egg, rør godt i mellom hvert egg.
-
Mens sausen hviler koker du makaroni og kutter gulerot og fisk i biter.
-
Ha så i 2/3 av osten og rør det godt inn.
-
Så tilsetter du gulerot og fisk, rør forsiktig inn.
-
Tilsett makaronien og bland godt.
-
Ha røren over i en stor ildfast form, ha over litt revet ost og deretter dekker du godt med griljermel
-
Stekes nederst i ovnen på 200 grader i 30 minutter
Skriv en respons