Denne deilige biff middagen er perfekt når du ønsker deg noe skikkelig kose mat. Saftig og mør entrecote servert med mini ostegratinerte hasselbackpoteter, stekt løk, brokkoli og fløtesaus.
Entrrecote
Servings 2
Du trenger
- 2 stykker Entrecotè
- 1 brokkoli
- 10-12 amandine poteter
- 2,5 dl Tine kremfløte
- Revet ost av parmesan cheddar og gulost
- 1 løk
- krydder og hvitløksmør - link til oppskrift nederst
- Salt og pepper
Slik gjør du
Hasselbackpoteter
-
Legg poteten i en skje eller liten sleiv og kutt den i skiver, på den måten unngår du å skjære igjennom bunnen på potetene.
-
Kok så potetene i 10 minutter.
-
Ha dem så over i en ildfast form eller stekebrett som du har litt olje i bunnen av.
-
Ha over litt salt og pepper, kutt hvitløksmør i skiver og legg over potetene.
-
Stek på 170 grader i 20 minutter, sett opp ovnen til 220 grader og stek i 10- 15 minutter til de er myke inni og med stekeskorpe på utsiden.
-
Mens potetene steker kan du kutte brokkoli i buketter og koke dem i 5 minutter, ha av vannet og sett til side.
-
Ta potetene ut av ovnen og samle potetene på den ene siden av formen og brokkolien på andre siden
-
Ha over revet cheddar og parmesan ost på potetene og brokkolien. Ha litt revet gulost over brokkolien pluss litt salt og pepper.
-
Sett formen inn i ovnen og stek i 5 minutter til osten er godt smeltet. ( husk å time så det er ferdig samtidig med biffen og sausen)
Løk,saus og Biff
-
Ha litt smør i en liten gryte og tilsett løken, la surre på middels til svak varme i ca 10 -15 minutter mens du rører jevnlig, ha i litt salt og pepper.
-
Varm opp en panne på nest høyeste varme, ha i litt smør og stek biffen 3-4 minutter på hver side, skru varmen til nest nederst og la steke 2 minutter til.
-
Legg biffen på en tallerken og la hvile 3-4 minutter
-
Skru opp igjen varmen på panna du stekte biffen i, i stekefettet fra biffen tilsetter du fløten, la det koke mens du rører i ca 4-5 minutter, til det blir lysebrunt, da er den klar og kan helles over i en sauskopp.
-
Server Biffen med stekt løk på toppen og litt kryddersmør og deilige Hasselbakte poteter,brokkoli og fløtesaus.
Tips
Adapted from Trykk her for oppskrift på Krydder og hvitløksmør
Skriv en respons