Denne kaken synes jeg er utrolig god i smaken. Jeg elsker blandingen av kaffe,karamell og sjokolade. Kakebunnen lukter så utrolig godt og minner meg litt om Cappuccino is i smak og lukt. Hele huset lukter deilig når du lager denne. 🙂
Kaffe karamell kake
Prep Tid 1 time 40 minutter
Cook Time 45 minutter
Total Time 3 timer 20 minutter
Du trenger
Kakebunn
- 75 gram smør mykt, romteperert.
- 450 gram sukker
- 3 store egg
- 1 1/2 ts vanilje ekstrakt
- 375 gram hvetemel
- 3 3/4 ts bakepulver
- 1/8 ts salt
- 3,5 dl skummet kulturmelk
- 3 ss instant kaffepulver
Karamell frosting
- 200 gram sukker
- 8-10 ts vann
- 3 dl kremfløte
- 1 -2 ts vanilje ekstrakt
- 225 gram smør romtempterert
- 320 gram melis
Sjokolade ganache
- 100 gram mørk sjokolade 70 %
- 1,2 dl kremfløte
Slik gjør du
Kakebunn
-
Holder til 2 runde 20 cm former - 175 grader i 40-45 minutter
-
Ha smør og sukker i en bakebolle og miks godt i sammen på høy hastighet 2-3 minutter
-
Ha egg i en bolle og tilsett vanilje ekstrakt, ha dette over i smørblandingen og miks godt i 2-3 minutter
-
I en bolle blander du mel,bakepulver og salt.
-
Ha kaffepulveret i en blender og blend så det blir finmalt.
-
Ha kaffepulveret over i kulturmelken og bland godt.
-
I røren tilsetter du nå melblanding og kulturkaffeblanding vekselvis, begynn og avslutt med det tørre.
-
Fordel røren likt i to runde 20 cm smurte former.
-
Stekes på 175 grader i 40-45 minutter, stikk en pinne i kaken, kommer den ut tørr/ren så er kaken ferdig.
-
Vent 10 minutter før du tar kaken ut av formen og setter på en rist til avkjøling.
Karamellfrosting
-
Ha sukker og vann i en gryte, la det koke opp uten at du rører i det, når det koker la det småkoke til du får en fin brun farge. Ca 7-8 minutter. Pass på så det ikke brenner seg.
-
Ta gryten av platen og tilsett fløten og vaniljen forsiktig mens du rører godt.
-
Ha karamellen over i en bolle eller mugge og sett til avkjøling en halvtime eller til det er romtemperert.
-
Når karamellen er klar har du smør i en bolle og mikser på høy hastighet i 3 minutter så den blir luftig.
-
tilsett melis og miks til det er godt blandet.
-
Ha i karamellen og miks godt 2-3 minutter
-
Sett frostingen kjølig i 15-20 minutter
-
klar til bruk
Sjokolade ganache
-
Ha sjokoladen i biter i en skål
-
Kok opp fløten, hell over sjokoladen og vent 3-4 minutter.
-
Rør rundt til sjokoladen og fløten har blandet seg helt.
-
Klar til bruk.
Sette sammen kaken
-
Del hver kakebunn i to og jevn av toppen.
-
Dynk bunnen med sterk kaffe før du har på frosting.
-
Ha frosting mellom bunnene og smør toppen og utsiden av kaken med frosting.
-
Sett i kjøleskapet i 15-20 minutter
-
Ha over ganache og pynt med frosting, mokkabønner og Toffee ( eller annen ønskelig pynt)
Skriv en respons