Dette brødet høres kanskje ikke super snadder ut men jeg kan garantere deg at du vil elske dette saftige, smaksrike brødet. Dette må også være ett av de letteste brødene og lage. Det tar deg knapt 5 minutter å smelle sammen røren, putte den i formen og så er det bare å sette den i ovnen og vente på at herligheten skal bli ferdig. Brødet er laget med bakepulver og ikke gjær. Lunkent grønnsaksbrød med smøreost på smaker helt himmelsk.
Brødet er perfekt til feks piknik, lunsj eller når du ønsker å servere noe som er veldig godt men ikke så søtt.
Grønnsaksbrød
Til 1 brød trenger du
- 150 gram hvetemel
- 150 gram pizzamel Tipo 0
- 2,5 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 1 ts malt koriander
- 1/2 ts sort malt pepper
- 125 gram revet gulerot
- 125 gram revet squash
- 75 gram revet ost gjerne vellagret eller cheddar
- 1,5 dl solsikkeolje
- 2 egg
- 4 ss melk
Slik gjør du
-
Forvarm stekeovnen til 180 grader
-
Smør en brødform med olje - (1 liters form)
-
I en bolle blander du mel, bakepulver og krydder.
-
Tilsett revet grønnsaker og ost
-
Tilsett olje, melk og egg som du har pisket lett i sammen
-
Bland forsiktig sammen til alt så vidt er blandet.
-
Ha røren over i formen
-
Stekes på nederste rille i 40-45 minutter, etter 25 minutter steketid tar du brødet ut og har over litt revet ost før du steker det ferdig.
-
Stikk en tynn bakepinne i brødet, kommer den ut ren er brødet ferdig.
-
Avkjøl på rist
-
Server gjerne lunkent med smøreost på.
Tips
Tips:
Brødet holder seg godt og saftig et par dager. Oppbevar i en brødpose.
Skriv en respons