Denne paikaken er kjempegod. Jeg elsker bringebær og bjørnebær, og vaniljesaus og vaniljekrem. Denne er så god at det er vanskelig å stoppe når du først begynner å spise av den 🙂
Paikake med bjørnebær og bringebær
Prep Tid 30 minutter
Cook Time 1 time 40 minutter
Total Time 3 timer 20 minutter
Du trenger
Paideig
- 375 gram hvetemel
- 200 gram smør
- 4 ss kaldt vann
Fyll
- 100 gram smør
- 150 gram sukker
- 2 egg
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kanel
- 130 gram hvetemel
- 10 dråper vanilje essens
- 2,5 dl vaniljekrem
- 1,5 dl vaniljesaus
- 200 gram bjørnebær
- 200 gram bringebær
Slik gjør du
Paideig
-
Bland kaldt smør og mel, bland smøret inn med fingrene til du har en smuldrete konsistens.
-
Tilsett kaldt vann og bland deigen forsiktig i sammen, er den for tørr kan du tilsette litt mer vann, men pass på så du ikke får for mye vann da blir deigen seig.
-
Når deigen henger fint i samme former du den til en kule og pakker inn i plast
-
Sett i kjøleskapet i 30 minutter
-
Ta så ut deigen og kjevle den ganske tynn
-
ha den i en paiform på 26 cm og dekk den helt opp til kanten.
-
Bruk en gaffel til å prikke bunnen
-
Stek bunnen på 160 grader i 15 - 17 minutter - Begynn på fyllet.
-
Ta ut av ovnen og ha i fyll
Fyll
-
Ha mykt smør i en miksebolle og miks godt et par minutter
-
Tilsett sukker og pisk godt i 3-4 minutter
-
Ha i ett og ett egg, miks godt mellom hvert egg.
-
Bland alt det tørre i en bolle og bland godt, tilsett røren og miks i sammen
-
Ha i vaniljekrem og miks godt et minutt
-
Ha i vaniljesaus og vanilje essens, miks godt et par minutter og røren er klar
-
Smør et tynt lag med vaniljekrem på paibunnen.
-
Legg så på noen bjørnebær og bringebær
-
Hell over fyllet/røren
-
Legg bjørnebær og bringebær på toppen
-
Stek på 160 grader i ca 40 minutter, stikk en pinne i kaken, hvis pinnen kommer ut tørr er den ferdig
-
Server med litt vaniljesaus, iskrem eller fløte krem og litt melis på toppen.
-
Kjempegodt 🙂
Skriv en respons