Knots in a Pot

Denne retten kan du ha som tilbehør til suppe eller du kan spise den alene, server den gjerne med en god rømmedipp. Det er så utrolig godt og det er så mye deilige smaker, jeg får vann i munnen bare av å tenke på den. Den må nesten oppleves. Og som alltid enkelt å lage 😉

Knots in a pot

Prep Tid 40 minutter
Cook Time 20 minutter
Total Time 1 time 40 minutter
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 1 porsjon pizzadeig du kan fint bruke toro sin pizzadeig mix, tilsett vann , ingen heving og smaker godt Tilsett gjerne litt urter i deigen for å gjøre det enda bedre.
  • Ost - Mozarella eller vanlig gulost blir også godt med litt parmesan ost på toppen.
  • Marinade

Marinade

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk vårløk
  • 1/2 løk
  • 1 to mat
  • en halv chili
  • 1 bit Chorizo pølse
  • Litt hakkede soltørkede tomater
  • 1 ts Pepper
  • 1 ts Salt
  • 1 ts hvitløkssmør eller vanlig smør
  • Tørket basilikum og oregano

Slik gjør du

Marinade

  1. Hakk alle ingrediensene i biter.
  2. Ha olje og smør i en panne , fres hvitløken litt før du tilsetter Chili, la surre ett minutt før du tilsetter de andre ingrediensene.
  3. La surre på svak varme i 10-15 minutter mens du rører av og til, tilsett smør / hvitløkssmør, smelt inn smøret og hell sausen /marinaden over i en bolle.
  4. La den hvile mens du lager klar pizzadeigen.

Deigen

  1. Lag pizzadeig på ønsket måte
  2. Forvarm stekeovnen til 220 grader
  3. Klyp av små boller av deigen og rull bollen til en pølse før du knytter den som en enkel knute.
  4. Gjør dette med alle sammen, det gjør ikke noe om de ikke blir fine, eller ser litt rare ut, de smaker like godt for det 🙂
  5. Vend knutene i bollen med marinaden, pass på at de er helt dekket av marinade.
  6. Plasser dem i en smurt form eller panne , Du kan smøre formen med marinaden.
  7. Hvis det er saus og biter igjen når alle knutene er lagt i formen så strør du dette over knutene så du får med alle de deilige smakene.
  8. Ha over fersk mozarella og/eller revet ost
  9. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter
  10. Server med rømmedipp, eller server dem til en god potet eller blomkålsuppe.
  11. Se på denne fristelsen. Jeg lover den er fantastisk god!

Tips

Tips:
Ha gjerne litt spicy krydder i pizzadeigen
Server med Holliday rømmedipp
Du kan selvfølgelig bruke det du har i kjøleskapet til å lage marinaden, ofte bruker jeg bare løk,hvitløk og paprika, smør og chorizopølse og det blir like digg det 🙂

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Potetsuppe med bacon crisp |
  2. Inetvju med bloggeren “Spiselise” – blogg.kulinariskforum.no
  3. Intervju med bloggeren “Spiselise”

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.