Tror du pizzaen ble godt når jeg stekte den på bakestål? Oh yes ! Endelig ble pizzabunnen like deilig som den de har på pizzahuset nedi bakken her 😀 Ikke bare smaker det deilig men steketiden er jo utrolig kort. Og så kan man variere både størrelse og fyll på pizzaene, noe som er gøy for store og små. Alle burde ha et bakestål i hjemmet sitt. Pizzastålet som alle snakker om! Les mer her.
Pizza på pizzastål
Roberta's italienske pizzabunn
- 500 gram Tipo 0 mel
- 550 gram hvetemel
- 2 ts salt
- 1,5 ts tørr gjær
- 2 ts ekstra virgin oliven olje
- 4,7 dl lunkent vann
Fyll
- Mozarella ost og revet cheddar/mozarella ost. lyst å lage din egen mozarella? Se link til oppskrift nederst på siden
- Pizzasaus
- Pepperoni
- Kjøttdeig - legges rå på toppen i små biter
- Parmesan skinke
- Ha på det du vil men husk at less is more 🙂
Pizzasaus
- En kvart løk hakket i små biter
- 1 fedd hvitløk
- 2-3 ts tomatpure
- 1/2 ts sukker
- Salt pepper
- Pizzakrydder
- 1-2 dl vann
Slik gjør du
Pizzasaus
-
Ha løk og hvitløk i en gryte med litt olje, stek det blankt, 3-4 minutter.
-
Tilsett tomatpure og sukker, bland godt
-
Tilsett vann til ønsket tykkelse, la småkoke 5 minutter, rør av og til
-
Smak til med krydder
-
Ha over i en bolle, klar til bruk. Oppbevares på en lukket boks i kjøleskapet om du ikke skal bruke det samme dagen.
Deigen
-
Bland mel og salt i en bolle
-
I en annen bolle blander du vann og gjær, rør med en gaffel.
-
Tilsett olivenoljen i gjærblandingen
-
Hell i gjærblandingen og bland deigen sammen og elt i 3 minutter. Blir den for bløt kan du tilsette litt mer mel og er den for tørr tilsett litt mer vann.
-
La deigen hvile i 15 minutter
-
Elt deigen og form til en glatt og fin kule.
-
Del deigen i 4 like store deler, form til baller og sett dem på en bakeplate kledd med bakepapir strødd med mel.
-
Ha over et kjøkkenhåndkle og la heve i 3-4 timer. Du kan også sette dem i kjøleskapet i 8-24 timer. La de da få stå i romtemperatur 30-40 minutter før bruk.
-
Når du skal bruke deigen har du godt med mel under den. Form en flat runding og lag en kant med fingrene rundt hele deigen.
-
Hold i midten av deigen og bevege den rundt og rundt så blir den større og større. Deigen er ganske elastisk. Du kan også kjevle ut deigen eller trykke den ut med hendene.
-
Legg deigen på pizzaspaden, ha godt med mel på pizzaspaden slik at pizzaen sklir lett av og over på bakestålet.
-
Ha på pizzasaus, ost og ønsket kjøtt/grønnsaker.
-
Stek den i 4-7 minutter, følg med for her går det fort 🙂
Tips
Tips:
Bakestålet skal settes på en rist midt i ovnen, skru ovnen på full varme og la stå minst 30 minutter før bruk.
Du kan variere fyllet på hver pizza og ha på det du selv ønsker.
#Bakestål #italienskpizza
This chicken pizza looks awesome in taste. I am definitely going to try this at home 🙂