En deilig sitron og bringebær kake som er kjempe enkel å lage. Perfekt kake til kaffen, også veldig god med litt pisket krem eller vaniljeis til 🙂
Bringebære og sitron kvadrater
Prep Tid 15 minutter
Cook Time 45 minutter
Total Time 1 time 40 minutter
Du trenger
Kakebunn
- 200 gram smør mykt, romtemperert (ikke smeltet)
- 200 gram sukker
- 2 egg
- ca 300 gram hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss revet sitronskall
Bringebærfyll
- 200 gram philadelphia ost
- 250 gram melis
- 2 egg
- 300 gram bringebær
- saften av en sitron
Slik gjør du
-
Forvarm stekeovnen til 165 grader
-
Begynne med kakebunnen
-
Ha mykt smør og sukker i en bakebolle og miks på høy hastighet i 2-3 minutter til det blir hvitt og litt luftig.
-
Tilsett eggene og miks godt i 2-3 minutter
-
Bland halvparten av melet med bakepulver og vaniljesukker, tilsett i smørblandingen litt og litt mens den går på lav hastighet
-
Tilsett resten av melet litt og litt, deigen skal ikke være rennende men litt mer fyldig og deigete i konsistensen. Slik at du kan trykke den ned lett med fingrene i en form.
-
Kle en firkantet form med bakepapir (Jeg har brukt 27*34 cm form)
-
Ha i kakebunnen og trykk den flat med hendene eller bunnen av et glass
Bringebærfyll
-
Ha bringebærene i en foodprocesseor og miks til en purê.
-
Sil bringebærpureen fri for steiner.
-
Ha ost,melis og egg i en bakebolle og miks på høy hastighet 1-2 minutter.
-
Tilsett bringebærpureen og saften fra en sitron og miks til det er godt blandet.
-
Hell bringebærfyllet over kakebunnen
-
Stekes på 165 grader i 40-45 minutter
-
Avkjøl helt før du kutter den i kvadrater
-
Ha over melis før servering
-
Kraftige smaker av sitron og bringebær, kan serveres med is eller litt krem.
Skriv en respons