Heldig meg som fikk enda flere plommer av min samboers foreldre så da har jeg fått laget enda mer plomme nam. Først ut dette deilige plommesyltetøyet. Med kanel og stjerneanis når syltetøyet nye høyder både i lukt og smak.Anbefales virkelig. Jeg har brukt snarsylting som gir et holdbart syltetøy samtidig som smak, farge og næringsverdien blir bevart.
Plommesyltetøy
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 20 minutter
Total Time 30 minutter
Du trenger
- 2 kg plommer
- 2-3 dl vann
- 800-1000 gram sukker
- 1/2 ts kanel
- 1/4 ts stjerneanis kjøpes på apotek
- Glass til å ha syltetøyet i. Damp dem i en gryte med litt vann i 10-15 minutter ta de opp rett før du skal fylle dem.
Slik gjør du
-
Del plommene i to og ta ut steinen
-
Ha plommene i en gryte og tilsett vann. Du skal ha nok vann til at plommene ikke brenner seg fast i bunnen,men ikke så mye at syltetøyet blir for tynt.
-
Rør om i gryten av og til mens det koker opp, kok så under lokk i 8-15 minutter til plommene er møre.
-
Tilsett sukker og krydder og rør om til det er oppløst. Kok syltetøyet opp igjen slik at også sukkeret blir kokt.
-
Fyll straks syltetøyet på varme glass og skru på lokkene med det samme.
-
Syltetøyet oppbevares mørk og kjølig etter åpning.
Det ble et aldeles nydelig syltetøy ?