Dette enkle men nydelige eplepai bakte eple smaker helt fantastisk sammen med vaniljeis og litt karamellsaus. Perfekt som dessert eller litt kos i høstmørket 🙂
Eplepai eple
Prep Tid 40 minutter
Cook Time 30 minutter
Total Time 1 time 50 minutter
Servings 4
Ingredienser
- 5 granny smith epler eller andre litt syrlige fast epler.
- 1 ts maizen gul pakke
- 1 ss varmt vann
- 1 ts kanel
- 100 gram sukker
- 1 ts vanilje ekstrakt
- 50 gram smør
- 50 gram hvetemel
- 1 ss sukker
Slik gjør du
-
Stekeovnen settes på 180-190 grader
-
Kutt og skrell 1 eple i små biter (ikke mikroskopiske biter)
-
Bland maizena og varmt vann i en kopp, rør rundt og la stå.
-
Varm en panne på middels til nest høy varme.
-
Tilsett eplebiter, 100 g sukker, kanel og maizenablandingen (rør i den før du tilsetter i pannen)
-
Kok mens du rører i 5 minutter
-
Ta pannen av varmen, skru platen ned til det laveste. Ikke sett tilbake pannen før varmen har roet seg litt.
-
la koke på laveste varme i 5 minutter, rør av og til forsiktig.
-
Ta pannen av platen og tilsett vanilje ekstrakten, rør godt og la stå til i 15 -20 minutter.
-
Lag klar smuldredeigen, ha smør, mel og 1 ss sukker i en bolle og smuldre smøret inn i melet til du har en smuldrete konsistens med små klumper.
-
Kutt av bunnen av eplet og lag så stort hulrom du klarer uten å ødelegge eller lage hull i vegger og gulv.
-
Tilsett så eplefyll i hulrommet, avslutt med et godt lag smuldredeig på toppen.
-
Stekes på 180-190 grader, midt i ovnen, i 25-30 minutter, til deigen er gylden brun og eplet er mørt.
-
Du kan steke dem på en plate med bakepapir under, eller i en liten skål som jeg har gjort her.
-
Serveres varme eller lunkne med vaniljeis og litt karamellsaus.
-
Kjempegodt 🙂
Skriv en respons