Disse mellombarene er kjempegode og perfekte som et lite mellom måltid. Enkle og raske å lage, holder seg i 5-7 dager i en tett boks i kjøleskapet.
Mellombar med sjokolade og peanøttsmør
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 30 minutter
Total Time 40 minutter
Ingredienser
- 110 gram skolda mandler
- 70 gram store havregryn
- 15 gram rice crisp
- 3 ss Chia frø
- 1/4 ts maldon havsalt
- 13 dadler - store ferske dadler
- 1,5 ss lønnesirup
- 1 ts vanilje essens
- 190 gram grovt peanøttsmør
- 90 gram mørke sjokoladechips eller sjokoladesmelt chips
- avlang form som er 35*23-25 cm
Slik gjør du
-
Forvarm stekeovnen til 160 grader
-
finhakk mandlene, eller kjør de i blenderen til det er små biter
-
Blend havregrynene kjapt i blenderen, 3-4 sekunder
-
Ha mandler og havregryn i en bolle og bland
-
Ta steinene ut av dadlene og ha dem i blenderen sammen lønnesirup og vanilje essens, blend til dadlene er i små biter.
-
Ha blandingen oppi bollen med gryn og mandler
-
tilsett resten av ingrediensene og bland godt med en sleiv
-
Ha bakepapir i bunnen av en ildfast form og klem deigen ut i formen, pass på at kantene blir rette.
-
Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter
-
La avkjøle 10-15 minutter før du skjærer dem i biter.
-
La avkjøles helt
-
Oppbevares kjølig i lukket boks, holder seg i 5-7 dager.
Skriv en respons