Lag din egen sjokolade til Jul. Enkelt, kjapt og veldig gøy for barna å få lage sjokolade med sine egne smaker. Her kan du tilsette det du har lyst på. Her har jeg laget en sjokolade med Geletopper som ble helt nydelig i sammen med den mørke sjokoladen, og en med Pritzel/saltstenger som ga sjokoladen et ekstra knas 🙂
Julesjokolade
Prep Tid 20 minutter
Cook Time 1 time 40 minutter
Total Time 2 timer
Ingredienser
- Ønsket sjokolade jeg har brukt mørk kokesjokolade her fordi jeg liker smaken på den.
- Ønsket smaktilsetning her har jeg brukt Geletopper og pritzel
- Sjokoladeform
Fremgangsmåte
-
Smelt sjokoladen over vannbad
-
Legg litt av smakstilsetningen i hver rute i sjokoladeformen
-
Hell over sjokolade til formen er fylt opp, beveg formen frem og tilbake så du får en jevn og fin overflate, du kan dunke underflaten forsiktig i bordet for å få vekk luftbobler.
-
Ha så over opphakkede smakstilsetninger på sjokoladen før du setter den i kjøleskapet.
-
Når sjokoladen er stivnet kan du bevege forsiktig på formen slik at sjokoladen løsner.
-
Sjokoladen kan pakkes inn i cellofan og gis bort i gave, eller du kan nyte den selv en lørdagskveld 🙂
-
Den med Geletopper ble vinneren her i hus.
Skriv en respons