En deilig, varmende høstsuppe med små farseboller. Kjempegodt for store og små 🙂
Høstsuppe med farseboller
Prep Tid 15 minutter
Cook Time 1 time 40 minutter
Total Time 1 time 55 minutter
Servings 4
Ingredienser
- 2 Gulerøtter
- 6-7 mellomstore Poteter
- 1/3 Kålrabi
- 1/3 Pepperrot
- 1-2 ts tørket timian
- 1 løk
- 1 liten boks / ca 2 dl kikerter
- Vann
- Mørk kjøttbuljong terning eller grønnsaksbuljong terninger.
- 400 g Farse
- Salt og pepper
- fersk oregano
Fremgangsmåte
-
Skrell og kutt grønnsakene, jeg har mest potet fordi jeg er veldig glad i det, men her er det bare å styre mengde etter hva du liker eller hva du har tilgjengelig.
-
Hakk løk og surr i smeltet smør i en dyp gryte et par minutter.
-
Tilsett de opphakkede grønnsakene
-
Hell på vann til det når et par cm over grønnsakene
-
Tilsett timian
-
Tilsett 1 buljongterning pr liter vann
-
Kok opp og la småkoke i 40 minutter eller til grønnsakene er møre
-
Tilsett kikerter
-
Smak til med salt og pepper og ha i litt fersk oregano.
-
Lag farseboller av farsedeig med en Teskje og ha dem rett oppi suppen.
-
La bollene trekke i suppen i 5-10 minutter
-
Klar til servering
Hvordan er denne å spise på dag 2?
Hvis du har oppbevart den i kjøleskapet over natten bør den være god på dag to, men alltid lurt å lukte når det er farseboller i 😅