En enkel og deilig kyllingrett, perfekt til lunsj, koldtbord, og også som middag. Serveres med en deilig salat til.
Kyllingflette
Prep Tid 15 minutter
Cook Time 25 minutter
Total Time 40 minutter
Ingredienser
- Kyllingkjøtt av en hel kylling - kokt eller grillet
- 1 boks Tine krem ost urter
- 1/3 løk
- 1/2 paprika
- 1 fedd hvitløk
- Krydderblanding til pasta/ kylling
- 1 pakke butterdeig
Fremgangsmåte
-
Forvarm stekeovnen til 220 grader
-
Kutt løk, paprika og hvitløk i små biter og stek dem blanke i litt olje eller smør. Mos dem med en blender og sett til avkjøling.
-
Rens kyllingen for bein og skinn, og riv kyllingkjøttet i strimler eller biter
-
Legg butterdeig platene oppå hverandre og kjevle ut til en leiv på 30-35 cm* 25 cm
-
Bland kremosten med paprika/løk blandingen og rør godt
-
tilsett kyllingkjøttet og bland godt.
-
Legg kyllingblandingen midt på butterdeigen, la det være ca 8 cm igjen i hver ende slik at du kan brette kanten over.
-
Kutt diagonale striper på ca 2 cm og legg dem over fyllet i flette mønster.
-
Pensle med egg eller melk
-
Stekes på 220 grader i 20-25 minutter
-
Serveres med en deilig salat.
Dette må prøves.