Sjakk Kake

Denne kaken smaker kjempegodt med flott sjakk mønster som vises når man kutter i kaken.

Til denne oppskriften trenger du :

  • 1 Formkake – Oppskrift på kakerøren HER
  • 4-5 ss Bake Kakao
  • 2 smurte runde former 23 cm
  • 1 porsjon Sjokolade smørkrem

Når formkake deigen er ferdig deles den i to boller. I den ene bollen tilsetter du siktet kakaopulver og rører det godt inn med en slikkepott. Nå har du en lys og en mørk kakerøre.

Hel deigene i hver sin smurte form og stek i 45-60 min (maks 1t og 15 min) på 180 grader (ovnen skal være kald når kakene settes inn ). Bruk en spisepinne til å stikke i kaken, når det henger smuler på pinnen er den klar til å ta ut av ovnen.  Avkjøl kakene.

Sjokolade smørkrem

  • 250 g smør (romtemperert)
  • 1,5 kopp Melis
  • 1 Kopp Kakao pulver

Mikses godt i kjøkkenmaskin eller med håndmikser i 5 minutter

1

 

Slik bygger du kaken

  • Del kakene i to
  • bruk en bolle eller kake utstikker i to forskjellige størrelser. En som er litt mindre enn kaken, og en som er litt mindre enn den igjen.
  • Skjær ut ringer av kaken
  • Ringene skal legges tilbake med annenhver farge. Stor lys ring, neste ring mørk og den minste ringen lys igjen, og omvendt på neste. Bruk et tynt lag sjokoladesmørkrem langs kantene inni hver ring. Da henger de bedre sammen. ( Jeg brukte smeltet sjokolade men det ble litt hardt og tørt så bruk heller smørkremen)
  • Når ringene er ferdig bygd smører du Sjokolade smørkrem på toppen av den ene før du setter på den andre. Smør hele kaken utvendig med et tynt lag sjokoladekrem for å holde smulene på plass.
  • Sett i kjøleskapet i 15 minutt før du smører et nytt lag med sjokolade smørkrem over hele kaken.
  • Pynt med jordbær eller annet pynt du har liggende. Her er det bare å gjøre som man vil.

Håper det smaker !

4

 

#Kake #Sjakk #Sjakk-kake

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.