Nok en alt i en gryterett, denne tar litt tid å lage men den lager seg stort sett selv så lite arbeid og verdt tiden. I Norge er man nok mest vant til melboller, som jeg ikke er så veldig glad i, men disse dumplingsene servert i en deilig bifggryte derimot var helt fantastisk 🙂
Biffgryte med dumplings
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 5 timer 30 minutter
Total Time 5 timer 40 minutter
Servings 4
Biffgryte
Du trenger
- 1 kg bankekjøtt
- 1 løk
- 2-3 gulerøtter
- 4-5 poteter
- 2 bokser hakket eller hele tomater
- 1 liten boks kidney bønner
- Nok kraft av buljong til å dekke over kjøtt og grønnsaker
- 2 ts salt og pepper
- 2 ts chilipulver
- 2 ts paprikapulver
- litt hvetemel
Dumplings
- 250 gram hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 75 gram kaldt smør
- 1 ts salt
- 3-4 ss revet ost
- ca 2 dl kaldt vann
Slik gjør du
Biff gryte
-
Kutt kjøttet i terninger, rull dem i mel og brun dem i en panne, sett til side
-
Kutt poteter, løk og gulerøtter i mindre biter og ha dem i en gryte med smeltet smør og litt olje
-
La grønnsakene surre mens du rører et par minutter
-
Tilsett det brunede kjøttet
-
Hell over hakkede/hele tomater og kraften
-
Ha i krydder og la gryten småkoke under lokk i 2-3 timer, til kjøttet er mørt. Bruk en gryte/panne som tåler stekeovn
Dumplings
-
Ha det tørre i en bolle
-
Smuldre smøret inn i det tørre
-
Tilsett osten (kan sløyfes)
-
Ha i vannet og rør deigen lett i sammen til du kan forme den til små boller.
-
Når kjøttet er mørt ta ut biffgryten og legg oppi bollene slik at de dekker toppen
-
Ha på lokk og sett gryten inn i stekeovnen i 20 minutter, ha av lokket og stek i 10 minutter til eller til bollene får en gylden farge
Tips
Server med en god salat
Retten kan serves med ris
Skriv en respons