Denne nydelige retten gir umiddelbart en smak av Ungarn. Denne retten finner du nesten over alt i landet og er en klassisk hverdagsrett for Ungarere. De spiser mye paprika, og så har de så mange gode pølser og smaker. En slik gryte spiser man helst med hvitt brød til, og det er faktisk veldig veldig godt. Selv om denne er litt sterk og har en del paprika i seg så likte ungene den veldig godt, og det var stas å ha loff til middagen. Som vanlig alt i en gryte og en rett som så og si lager seg selv, det elsker vi 🙂
Ungarsk Pølserøre
Du trenger
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1 box hakkede tomater 400g
- 300 gram Chorizo pølse
- 1-2 dl vann
- 1,5 ss paprika pulver
- 1/2 ts Cajennepepper
- 1 ts salt
- 1 ss tørket basilikum
Slik gjør du
-
Skrell og kutt hvitløk i biter
-
Fjern innmat og frø i paprika,skyll den og kutt i små firkanter¨
-
Kutt pølsen i skiver
-
Varm opp litt smør eller olje i en gryte
-
Ha i løk, paprika og pølse, og la det surre i 3-4 minutter
-
Ha over hakkede tomater, krydder og vann
-
La koke uten lokk i 15-20 minutter
-
smak til med litt salt
-
Serveres med hvitt brød eventuelt pasta eller ris
Tips
I Ungarn er det vanlig å spise disse rettene med loff, store tykke loffskiver som man kan rive i biter og spise den nydelige retten med.
Her serverte jeg med bittelitt pasta på siden og en stor loffskive hver, det var akkurat passe mat til 4 personer.
Skriv en respons