Dette var en av mine barndoms favoritter, det og kjøttkaker. Bollefrikasse er enda en av huset favoritter av de gode gamle klassiske Norske matrettene. Ikke er det spesielt vanskelig å lage heller.
Du trenger til 4 personer:
- 800 g farsedeig
- 2 gulerøtter
- 1 liten purre ( jeg har ikke purre i min da ungene er i en hater løk periode)
- 4 ss smør
- 4 ss hvete mel
- 1 liter kraft (vann og buljong eller kraft fra bollene)
- salt og pepper
- Poteter
Slik gjør du :
Bollene :
- Ha godt med vann i en gryte og kok opp
- Bruk et glass med kaldt vann og en spiseskje. Dypp skjeen i vann for hver nye bolle.
- Ha farsedeig på skjeen og form bollen i hånda, bruk skjeen til å bevege den rundt inni, prøv å få så jevn overflate som mulig, legg oppi kokende vann og la de koke 3-4 minutter
- Ha dem over i en bolle med litt folie over mens du lager sausen. Ta vare på vannet som bollene kokte i.
Saus:
- Smelt smør i en gryte
- tilsett mel og la det surre mens du rører i et par minutter. Jevningen skal begynne å bli litt hvit/lysere i fargen. ( Viktig og stoppe før det går over til å bli brunt)
- Tilsett litt og litt kraft mens du rører, la det koke opp mellom hver gang, gjenta prosessen til du har ønsket tykkelse på sausen.
- Kutt gulerot og purreløk i skiver. Ha dette oppi sausen, la det koke 20-30 minutter.
- Smak til med salt og pepper
Serveres med kokte poteter
Håper det smaker 🙂
Skriv en respons