Belgiske vafler er mye bedre enn de Norske vaflene. Servert varm med is eller krem og friske bær smaker den helt fantastisk. Nam Nam. Hvis du ikke har et belgisk vaffel jern så anbefaler jeg at du kjøper deg ett. Det blir ikke det samme å steke dem i et vanlig vaffeljern, de blir ikke like store og gode 🙂
Du trenger:
- 250 g hvetemel
- 1 ts salt
- 4 egg
- 75 gram smør
- 1 pose tørrgjær
- 1½ dl melk
- 1½ dl vann
- 60 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ss olje
Slik gjør du:
(For ekstra luftig vafler, kan du skille eggene og stivpiske eggehvitene. I så fall vendes de stivpiskede eggehvitene helt til slutt.)
- Bland mel og salt i en bolle.
- Lag en grop i midten og ha eggene oppi. Tilsett smeltet smør, vann og melk. Kjør ved middels hastighet til røren er jevn. Tilsett sukker, vaniljesukker, gjær og. Miks videre til alt er godt blandet.
- Sett til side i 30-60 minutter
- Stekes i belgisk vaffeljern og smaker best når de er nystekte.
- Server med feks maple sirup, melis, krem og bær eller iskrem, ja hva enn du liker eller måtte ha tilgjengelig.
Håper det smaker 🙂
#Belgiskevafler
Skriv en respons