Belgiske Vafler

Belgiske vafler er mye bedre enn de Norske vaflene. Servert varm med is eller krem og friske bær smaker den helt fantastisk. Nam Nam. Hvis du ikke har et belgisk vaffel jern så anbefaler jeg at du kjøper deg ett. Det blir ikke det samme å steke dem i et vanlig vaffeljern, de blir ikke like store og gode 🙂

Du trenger:

  • 250 g hvetemelDSC_0581l
  • 1 ts salt
  • 4 egg
  • 75 gram smør
  • 1 pose tørrgjær
  • 1½ dl melk
  • 1½ dl vann
  • 60 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss olje

Slik gjør du:
(For ekstra luftig vafler, kan du skille eggene og stivpiske eggehvitene. I så fall vendes de stivpiskede eggehvitene helt til slutt.)

  1. Bland mel og salt i en bolle.
  2. Lag en grop i midten og ha eggene oppi. Tilsett smeltet smør, vann og melk. Kjør ved middels hastighet til røren er jevn. Tilsett sukker, vaniljesukker, gjær og. Miks videre til alt er godt blandet.
  3. Sett til side i 30-60 minutter
  4. Stekes i belgisk vaffeljern og smaker best når de er nystekte.
  5. Server med feks maple sirup, melis, krem og bær eller iskrem, ja hva enn du liker eller måtte ha tilgjengelig.

b1 

Håper det smaker 🙂

#Belgiskevafler

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.