Smørkrem Vanilje:
- 250 g romtemperert usaltet smør
- 500 g melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- litt melk (kan sløyfes)
- Mat farge – valgfritt ( jeg har brukt rosa i denne )
Fremgangsmåte:
- Bruk en K visp om du har kjøkkenmaskin ( hvis ikke bruker du vanlig visp) Pisk smøret i ett minutt.
- Tilsett så litt siktet melis – viktig å sikte melis så du slipper klumper i kremen – pisk ett minutt
- Tilsett vaniljeekstrakt og pisk et minutt
- tilsett resten av melisen og pisk på medium/fort styrke i 3- 5 minutter.
- Hvis du ønsker farge på kremen så kan du tilsette dette så fort all melisen er blandet inn og før du pisker ferdig de siste minuttene. Jeg brukte rosa matfarge fra hobby butikken.
- Hvis du vil kan du tilsette litt melk eller fløte (1 ts maks to ) for en enda glattere og tynnere konsistens
- Kremen er klar til bruk med engang, synes du den blir for myk kan du sette den i kjøleskapet 5-10 minutter.
- Bruk en flat tynn kakespade eller en god kniv til å smøre kremen rundt kaken, dette er viktig før pynting for å få alle smulene på plass. Også kalt «crumping»
- Resten av kremen kan du putte i en sprøyte pose og pynte med.
Er der brugt almindelige sukker eller flormelis?
flormelis 🙂