Risotto er veldig godt, og det som er gøy med denne er at man kan variere den så mye og ha i så mye forskjellig. Mange bruker den som forrett, men den er god som en middag for seg selv eller som kosemat på kvelden.
Dette trenger du til 2 porsjoner :
- 1/2 løk
- 1 ss hakkede tørkede tomater
- 1,75 dl risotto ris
- 5 dl kraft av buljong
- 4-5 ss revet parmesan
- 1 ss smør
- salt og pepper
Slik gjør du :
- Hakk løk og tomat i små biter
- Ha olje i en panne tilsett løken og la det surre mens du rører til løken blir blank. Dette tar noen minutter.
- Ha i ris og tomat
- rør til risen er helt blank av olje
- Tilsett 2/3 av kraften, la det småkoke uten lokk, rør av og til.
- Når risen begynner å bli tørr tilsetter du resten av kraften og lar det småkoke til kraften har kokt inn. Rør innimellom.
- etter rundt 20 minutt bør den være ferdig, risen skal være myk med litt tygg i.
- Tilsett salt og pepper så sterkt og salt du liker det
- tilsett smør og parmesan, rør rundt
- La det stå i pannen 2 minutter mens du rører forsiktig.
- Ha over på en tallerken og server med revet Parmesan.
TIPS : Sopp er veldig godt å ha i risotto , tilsett den når løken er blank og la det få et par minutter i pannen før du tilsetter ris etc.
Kjempegodt 🙂
Skriv en respons