Denne sjokoladekaken er saftig, kjempegod og lett å jobbe med. Her har jeg forsøkt meg på en Barbie/prinsesse seng. Kaken er fylt med sjokolade smørkrem, daim, sjokoladesmelt og vaniljesmørkrem. Trukket med Marshmallow fondant. Var så heldig å hadde mine to søte nieser som hjelpere til å lage kaken 🙂
Sjokoladekake
Du trenger:
- 510 gram (4 Cups) Hvetemel
- 750 gram (3 3/4 Cup)sukker
- 190 gram (1 1/2 Cups) mørk kakaopulver
- 7 dl vann (3 cups)
- 340 gram (1 1/2 cups) usaltet smør , romtemperert
- 6 egg
- 1 ss Natron
- 3/4 ts bakepulver
- 1 1/2 ts salt
Slik gjør du :
- Mål opp alle ingrediensene, bland alt det tørre unntatt sukkeret i en bolle. Sikt dette over i en større bolle.
- Kok opp vannet og hell over kakao pulveret og rør godt til alle klumpene er ute.
- Ha smør og sukker i en bakebolle, pisk dette luftig i 8-10 minutter.
- tilsett to og to egg, la eggene blandes godt inn før du tilsetter de to neste.
- Tilsett så 1/4 del av det tørre. Tilsett så 1/3 av kakaoen – fortsett slik til det er tomt.
- La det mikse godt ett minutt.
- Ha over i en 34*36 cm (rundt om den størrelsen) langpanne eller fordel røren i to 20-22 cm runde former.
- Denne oppskriften gir ca 2,7 l røre.
- Stekes i langpanne på 175 grader i 1 time og 20-30 minutter. Og 1 t -1 t og 10 minutter i runde formene.
- Stikk en tannpirker eller strikke pinne inn i kaken, om ikke det kommer ut kakerøre på pinnen så er den ferdig.
- La avkjøle i formen, og la den bli helt kald, gjerne kjøleskap kald, før du begynner å fylle og pynte den.
Fyll:
Sjokolade og vanilje smørkrem:
- Smelt en mørk kokesjokolade over vannbad. La den avkjøle, sett den feks i fryseren så går det fortere. Viktig at denne ikke er varm før den tilsettes smørkremen.
- Lag smørkrem på vanlig måte, oppskrift her
- Ha litt vaniljesmørkrem over i en bolle, nok til å kunne dekke ett lag av kaken.
- Tilsett sjokoladen i smørkremen mens mikseren går på lav styrke, når alt er tilsatt la det mikses godt i sammen på høyere styrke. Du kan tilsette mer sjokolade om du ønsker det, bare pass på at det ikke blir for mye for da ødelegger du kremen.
- I denne kaken har jeg tilsatt daimkuler på det ene laget og sjokoladesmelt kuler på det andre .Ett lag med sjokoladesmørkrem og ett med vanilje.
Så er det bare å pynte som du vil, om det er med fondant, marsipan, smør krem, sjokoladekrem ja det er helt opp til deg 🙂
Skriv en respons