Sjokoladekake – Barbie Seng

Denne sjokoladekaken er saftig, kjempegod og lett å jobbe med. Her har jeg forsøkt meg på en Barbie/prinsesse seng. Kaken er fylt med sjokolade smørkrem, daim, sjokoladesmelt og 1vaniljesmørkrem. Trukket med Marshmallow fondant. Var så heldig å hadde mine to søte nieser som hjelpere til å lage kaken 🙂

Sjokoladekake

Du trenger:

  • 510 gram (4 Cups) Hvetemel
  • 750 gram (3 3/4 Cup)sukker
  • 190 gram (1 1/2 Cups) mørk kakaopulver
  • 7 dl vann (3 cups)
  • 340 gram (1 1/2 cups) usaltet smør , romtemperert
  • 6 egg
  • 1 ss Natron
  • 3/4 ts bakepulver
  • 1 1/2 ts salt

Slik gjør du :

  • Mål opp alle ingrediensene, bland alt det tørre unntatt sukkeret i en bolle. Sikt dette over i en større bolle.
  • Kok opp vannet og hell over kakao pulveret og rør godt til alle klumpene er ute.
  • Ha smør og sukker i en bakebolle, pisk dette luftig i 8-10 minutter.
  • tilsett to og to egg, la eggene blandes godt inn før du tilsetter de to neste.
  • Tilsett så 1/4 del av det tørre. Tilsett så 1/3 av kakaoen – fortsett slik til det er tomt.
  • La det mikse godt ett minutt.
  • Ha over i en 34*36 cm (rundt om den størrelsen) langpanne eller fordel røren i to 20-22  cm runde former.
  • Denne oppskriften gir ca 2,7 l røre.
  • Stekes i langpanne på 175 grader i 1 time og 20-30 minutter. Og 1 t -1 t og 10 minutter i runde formene.
  • Stikk en tannpirker eller strikke pinne inn i kaken, om ikke det kommer ut kakerøre på pinnen så er den ferdig.
  • La avkjøle i formen, og la den bli helt kald, gjerne kjøleskap kald, før du begynner å fylle og pynte den.

2c

Fyll:

Sjokolade og vanilje smørkrem:

  • Smelt en mørk kokesjokolade over vannbad. La den avkjøle, sett den feks i fryseren så går det fortere. Viktig at denne ikke er varm før den tilsettes smørkremen.
  • Lag smørkrem på vanlig måte, oppskrift her 
  • Ha litt vaniljesmørkrem over i en bolle, nok til å kunne dekke ett lag av kaken.
  • Tilsett sjokoladen i smørkremen mens mikseren går på lav styrke, når alt er tilsatt la det mikses godt i sammen på høyere styrke. Du kan tilsette mer sjokolade om du ønsker det, bare pass på at det ikke blir for mye for da ødelegger du kremen.
  • I denne kaken har jeg tilsatt daimkuler på det ene laget og sjokoladesmelt kuler på det andre .Ett lag med sjokoladesmørkrem og ett med vanilje.

Så er det bare å pynte som du vil, om det er med fondant, marsipan, smør krem, sjokoladekrem ja det er helt opp til deg  🙂

3c

4c

12

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.