TigerKake

Denne kaken er en flott bursdagskake, barna elsker den. En artig og god kake for store og små søtmomser 🙂

Vaniljekake

Du trenger:

  • 2 ¼  kopp (280 g) hvete mel
  • 3 ts bakepulver
  • 1 1/3 kopp (265g) sukker
  • ½ ts salt
  • ½ kopp (115g) smør ( mykt romtemperert)
  • 1 kopp (2,35 dl) lett melk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 egg
  • Matfarge : Gul paste og sort paste merke wilton

3

Slik gjør du :

  1. Ha alt det tørre i en mikse bolle, rør rundt.
  2. Tilsett litt og litt smør mens kjøkkenmaskinen går på lav fart
  3. tilsett så alt det våte mens maskinen går på halv fart
  4. tilsett så ett og ett egg mens du mikser på halv fart, miks så i 30 sekunder.
  5. Røren er klar til bruk og kan fordeles i to godt smurte runde 20 cm former. Legg en klatt i midten med sort røre i hver form, så legger du en klatt med gul røre midt i den svarte røren fortsett slik med annenhver farge til du har brukt opp kakerøren.
  6. Stekes på 180 grader , midt i ovnen, 30-35 minutter

Ta kakene ut av formen og legg opp ned på en rist etter 30 minutter. La så kaken avkjøle minst en time før du legger på fyllet.

1

Marshmallow fondant:

Du trenger:

  • 225 gram marshmallow
  • 1 1/2 ss vann
  • 450 gram melis
  • flott matfett til å smøre hender og arbeidsbenk
  • Gul paste og sort paste merke wilton har jeg brukt til å farge fondanten til lokket og stripene.

Slik gjør du :

  1. Ha marshmallow i en bolle som tåler mikrobølgeovn. Har du ikke micro kan du bruke en gryte.
  2. tilsett vannet, sett i microen i 30 sekunder, ta ut bollen og rør rundt. Gjenta prosessen minst 3 ganger eller til marshmallowen er helt smeltet uten klumper. Skal være litt puffy i konsistensen.
  3. Tilsett så meliset, litt over halvparten, rør godt.
  4. Ha melis på borden og legg deigen oppå, ha melis oppå deigen og kna det inn. Her er det lurt å smøre hendene godt med flott matfett så ikke fingrene henger fast i deigen.
  5. Kna og elt inn melis etter behov til du har en elastisk fin deig. Blir den for fuktig tilsett mer melis, blir den for tørr kna inn mer matfett.
  6. Smør deigen inn med Flott matfett, pakk den godt og tett i to lag med gladpack eller legg den i en ziplock pose
  7. Oppbevar i kjøleskap eller på benken, de sier at minst 24 timer gir den beste fondanten. Men noen sier 8 timer og noen sier 1 timer. Jeg brukte min etter to timer og det fungerte kjempefint.

Hvis fondanten er veldig hard når du skal kjevle ut kan du hive den i mikroen 5 sekunder for å myke den opp litt. Det er bare å tilsette matfarge om du ønsker farge på fondanten. Kna deigen godt opp før bruk.

4

Fyll: 

Smørkrem

Du trenger:

  • 125 gram smør – mykt, romtemperert
  • 250 gram melis
  • 1/2 ts sitron essens
  • 1 ts melk
  • Gul paste merke wilton har jeg brukt til denne kaken.

Slik gjør du:

  1. Ha mykt smør i bakebollen, miks med kjøkkenmaskin eller håndmikser. Pisk smøret godt, 1-2 minutter på full styrke, til det blir luftig.
  2. Tilsett melis, begynn å mikse på lav styrke så ikke melisen flyr alle veier, øk farten når meliset har begynt å feste seg
  3. tilsett sitron essens og melk.
  4. Miks røren i 3-5 minutter til den blir luftig. Hvis du ønsker å ha farge på kremen kan du tilsette dette nå. Begynn med et par dråper og tilsett mer om du ønsker en sterkere/dypere farge.
  5. Smørkremen er klar til bruk.

2

Sette sammen kaken

Slik gjør du:

  1. Hvis kakebunnene er litt ujevne på toppen så kan du ta en kniv og jevne dem ut litt.
  2. Ha smørkrem på den ene kakebunnen, dekk hele toppen med smørkrem og sett den andre kakebunnen oppå.
  3. Dekk hele kaken, topp og kanter, med et jevnt lag med smørkrem. Sett den i kjøleskapet en times tid.
  4. Rull så ut den gule fondanten til den er ganske tynn og stor nok til å dekke kaken. Rull fondanten opp på kjevlen din og rull den forsiktig over kaken.
  5. Trykk godt ned langs kantene, dra fondanten ut fra veggen mens du stryker nedover for å bli kvitt rynker og bulker. Gjør slik hele veien til kantene er jevne og fine.
  6. Kutt av overflødig fondant rundt kanten. Bruk det overflødige til å rulle en lang tynn pølse som du kan legge rundt kanten på kaken.
  7. Kutt sort fondant i striper slik du ønsker og dander dem slik du ønsker på kaken. Bruk bittelitt vann for å lime stripene fast.

5

6

Oppbevares i kjøleskapet i en kakeboks. Holder seg i noen dager.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.