Lise’s Gryterett

En enkel og smaksrik gryterett som passer perfekt på en søndag. Server gjerne med en god salat til 🙂

2c1c3cimg_5470c

 

 

Gryterett

Prep Tid 20 minutter
Servings 4
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 300 gram kjøttdeig svin, kylling eller storfe
  • 1/3 av en søtpotet
  • en liten bit pepperrot
  • 1/2 rød chili
  • 1 boks 290g kindey beans
  • 1/2 rød løk
  • 1 liten vårløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 tørkede skiver tørkede tomater
  • 150 gram sopp
  • 1 dl makaroni
  • 2 ts tomatpure
  • 5 dl vann
  • 1 dl fløte
  • 1 mørk kjøtt buljongterning
  • 2 ss Creme fraiche
  • 1 ts pepper
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 1 ts paprika pulver
  • 1/2 ts chilipulver

Slik gjør du

  1. Kutt opp løk, hvitløk, chili og tørkede tomater, ha alt over i en bolle
  2. Kutt opp soppen og ha i en bolle
  3. Kutt opp resten av grønnsakene og ha over i en bolle
  4. Ha litt olje i en gryte på middelsvarme.
  5. Tilsett bollen med løkblandingen og la surre mens du rører 2-3 minutter
  6. Tilsett den andre bollen med resten av grønnsakene, ikke soppen.
  7. La det hele surre 3-4 minutter mens du rører jevnlig.
  8. Tilsett tomatpure og bland det godt inn i grønnsakene
  9. tilsett vann og buljong terning, rør  godt
  10. kok opp og la det småkoke 5 minutter, rør av og til
  11. Tilsett soppen, rør godt
  12. tilsett kidney bønner (husk og skylde dem i kaldt vann før du har dem i maten)
  13. rør godt og la småkoke i 5 minutter
  14. Tilsett kjøttet, bare ta biter med fingrene og ha oppi gryten. Rør rundt, tilsett mer kjøtt , gjenta til alt er rørt inn.
  15. La småkoke 2-3 minutter
  16. Tilsett creme fraiche og fløte, rør godt
  17. Tilsett makaroni
  18. Tilsett krydderne, rør godt
  19. La det hele småkoke i 20 minutter, rør av og til.
  20. Serveres med kokt ris, pasta, eller du kan ha mer kraft i gryten og du får en suppe. Ha gjerne en dæsj Creme Fraiche på toppen 🙂

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.