Kake som ser ut som en toast – Kjempe god

Dette er en kjempegod og morsom kake og servere enten til fest, dessert, bursdag eller som kose mat en lørdagskveld. Den er enkel og lage, og smaker ikke som en toast selv om den ser helt ut som en.

Du trenger – Formkake – Modellerings sjokolade – Jordbær

Formkake

  • 1 kopp hakket smør
  • 3 kopper  hvetemel
  • 3 kopper sukkerDSC_0119png
  • 7 stk store egg (romtemperert)
  • 0,75 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 kopp krem fløte

<1 kopp tilsvarer 2,35 dl> Bruk en form som rommer 3 liter, eller to former på 1,5 liter. Denne kaken kan du bruke til så mangt, gir utrolig god bunn og arbeide med tlf bursdagskake o.l isteden for sukkerbrød som er mye mer porøst og jobbe med. Eller du kan spise den som den er, tilsett litt sitron i røren og dekorer med melis sitron for en frisk og deilig smak. For å lage toast kake laget jeg kaken i to brødformer for å få skivefasongen. Smør formen og dryss på mel. legg bakepapir i bunnen for å lettere få løsnet kaken når den er ferdig. Følg også med på kaken underveis så den ikke blir brent på toppen slik min ble. Men den smakte like godt inni.

Fremgangsmåte:

  • Sikt salt sammen med 3 kopper mel i en bolle. Det skal siktes totalt 3 ganger, men det er ingen krise om du gjør det 1 eller 2 ganger.
  • Rør smør og sukker hvitt i en mikser på medium fart, ca. 5 minutter.
  • Tilsett ett og ett egg, og la det blandes godt før neste egg tilsettes.
  • Rør så inn vaniljesukkeret.
  • Reduser til lav fart, og tilsett halvparten av melet
  • Tilsett så all fløten deretter det gjenværende melet – bland alt godt sammen i hver omgang.
  • Skrap ned fra sidene, og miks på medium fart i 5 minutter. Røren vil da bli mer kremete. Fyll formen og gi den et par dunk mot benken for å bli kvitt evt. luftbobler i røren.
  • Plasser formen på stekebrett midt i kald stekeovn, og slå på temperaturen til 180 ° C. Stek til kaken er gyllen, 1 – 1, 15 timer
  • Stikk en trepinne i midten av kaken for å teste om den er gjennomstekt. Den er gjennomstekt når det er bare småsmuler som henger igjen på pinnen.
  • Kjøl ned kaken i formen i 30 minutter. Skjær forsiktig rundt kantene og hvelv kaken på fat. La den kjøle seg helt.
  • Kaken holder seg innpakket i plast eller lufttett boks ved romtemperatur i 5 dager.

DSC_0085

Ost – modellering sjokolade
Denne kan du enkelt lage selv om du ikke får kjøpt i nærområdet. Du trenger:

  • 200 g sjokolade
  • 90 g Lys sirup

Fremgangsmåte:

  • Smelt sjokoladen over vannbadDSC_0089
  • tilsett sirup og rør rundt.
  • Du vil merke at sjokoladen snart blir en kompakt klump.
  • Pakk inn i plast og la ligge på benken over natten.
  • neste dag knar du den godt før bruk. Hvis du opplever at den virker litt fettete så pakk den inn i litt tørke papir og klem i hånda så blir den bra.
  • Kjevle ut og kutt i firkanta oste skiver. Legg dem på en tallerken med mellomlegg papir i mellom skivene. Oppbevar i kjøleskapet frem til bruk.
  • Du kan tilsette oljebasert matfarge i orange for å få osten til å se ut som cheddar eller hamburger ost. uten farge ser den ut som vanlig norsk gulost.

Ketchup av Jordbær

  • Ferske jordbær
  • Litt melis
  • Miks i en blender , sil gjennom en sikt for å få ut steinene, så er den klar til bruk.

DSC_0093

Sette sammen Toast

  • Kutt skiver av formkaken, legg en eller to osteskiver på den ene skiven, la det henge litt utenfor kanten. Legg den andre skiven oppå.
  • Smør den ene siden med smør, varm opp stekepannen.
  • Legg skiven med smørsiden ned i pannen, smør så den andre siden med smør.
  • Stek til de er gyldne brune og fine og «osten» har begynt å smelte.
  • Server med «ketchup» i en liten skål ved siden av til å dyppe «toasten» i.

1

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.