Sjokolade pistasj kake

En deilig sjokolade kake med biter og hint av pistasj som ble resultatet av kveldens prøving. God og mektig kake, håper mine kolleger er klare for litt kake på jobb i morgen 🙂

2c3c4c5c6IMG_5514

En liten stjerne tipp

1ac

Sjokolade og pistasj kake

Prep Tid 30 minutter
Cook Time 35 minutter
Total Time 3 timer 20 minutter
Author Spiselise.no

Du trenger

Kakebunn

  • 300 g smør romtemperert
  • 180 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 100 gram pistasjnøtter
  • 1/2 ss bakepulver
  • 4 egg
  • 30 gram bakekakao
  • 100 gram sjokolade 70%
  • 30 gram melis
  • 1/2 ts vanilje essens
  • 1/4 ts salt
  • 2 ss melk

Sjokolade Krem

  • 200 gram smør romtemperert
  • 150 gram philadephia ost romtemperert
  • 4-500 gram melis
  • 1/2 ts vanilje essens
  • 220 gram smeltet lys sjokolade - gjerne sånne sjokolade figurer som de selger i smågodt diskene Spar 1 ss sjokolade til pistas sjokoladene - sett til avkjøling
  • 2 ss bakekako
  • 2 ss oboy

Pistasjpynt

  • til pynten på toppen i midtlommen
  • En blanding av hakkede pistasjnøtter hakket hvit sjokolade, hakket twix og hakket sjokolade smelt. Bland godt i en bolle og bruk en teskje til å legge det på kaken.

Annen pynt

  • Twix stenger delt i to som pynt rundt kanten
  • crispo kuler smash kuler og pistasjpynt på toppen

Slik gjør du

Kakebunn

  1. Forvarm stekeovnen til 175 grader
  2. Ha smør og sukker i en bolle og miks godt med en mikser eller kjøkkenmaskin til det er hvitt og luftig.
  3. Ha pistasjnøtter i en blender og blend til det er finhakket
  4. Ha mel i en bolle, tilsett blendet pistasjnøtter,, bland godt. Tilsett bakepulver og eventuelt salt.
  5. Ha kakao og melis i en bolle
  6. Smelt sjokolade over vannbad og sett til siden
  7. Når smør og sukker er hvitt og luftig tilsetter du vanilje essensen,miks noen sekunder
  8. Tilsett ett og ett egg, miks godt (et par minutter) mellom hvert egg
  9. Bruk en slikkepott til å røre inn mel og kakao blandingen.
  10. Tilsett melk og sjokolade, bland godt.
  11. Ha i en smurt valgfri form kledd med bakepapir i bunnen. Jeg brukte en firkantet 24*24 cm form
  12. Stek midt i ovnen i 25 - 35 minutter, bruker du mindre form så kanskje kaken trenger litt lengre tid. Stikk en tynn pinne i midten av kaken, hvis den kommer ut helt tørr er kaken ferdig.
  13. Avkjøl i form i 10-15 minutter, ta den ut av formen og avkjøl på rist.
  14. La den bli kald før du pynter den.

Sjokoladekrem

  1. Smelt sjokoladen over vannbad og sett til siden
  2. Ha PD ost i en bolle og miks godt
  3. Tilsett smør og mikst godt i 2-3 minutter
  4. tilsett halvparten av meliset, start på laveste styrke og øk etterhvert som melisen er blandet inn
  5. miks godt i 3-4 minutter
  6. Tilsett litt mer av melisen.
  7. Tilsett vanilje essens og smeltet sjokolade
  8. tilsett resten av melisen, bruk mer eller mindre om du synes konsistensen er for tykk eller tynn. Blir den for tykk kan du spe med litt melk.
  9. Tilsett oboy og kakao
  10. Miks godt i 3-5 minutter til du får en fin og litt glatt konsistens.
  11. Det er lov å smake

Sjokoladepistasj

  1. Ta resten av pistasjsnøttene i en liten bolle
  2. tilsett 1 ss smeltet sjokolade, bland godt så nøttene blir helt dekket
  3. Legg dem en og en på et lite bakepapir og sett i kjøleskapet.

Sette sammen kaken

  1. Hvis du bruker samme form som meg får du en ett lags firkantet kake.
  2. Del kaken på midten så du får to rektangler
  3. Ha et godt lag med smørkrem på den ene bunnen
  4. legg sjokoladepistasj jevnt fordelt oppå smørkremen
  5. legg på den andre bunnen med bunnsiden opp.
  6. Fordel smørkrem jevnt over hele kaken og sett den i kjøleskapet 10 minutter
  7. Ha twix rundt alle kantene, spar et mellomrom mellom hver twix
  8. Ha smørkrem mellom twixene og langs kanten. (Bruk en sprøytepose med en liten stjernetipp til å lage kant )
  9. Del så kaken opp i 3 rom med smørkremen på toppen av kaken.
  10. fyll rommene med crispo kuler, smash kuler og pistasjpynt.
#sjokoladepistasj #sjokoladekake #pistasjkake

5 Comments

  1. Hei, jeg har ikke firkantet form, og jeg tenker samtidig at hvis jeg bruker 2 runde former så blir det ca det samme, ville du ha dobblet oppskrifta og hvilken str på rund form ville du brukt? tror du det blir samme tid og temp på ovnen da?

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.