Cajun Kylling og ris gryte

En enkel, rask og nydelig gryterett med kylling, ris og deilig cajun krydder. Et lite tips, hvis du har barn som skal spise ( eller du ikke vil ha sterk mat) er å lage en porsjon på siden med mindre cajun krydder tilsatt da denne fort kan bli litt for sterk for de minste. En rett som faller de fleste i smak og som alltid alt i en gryte og deilige smaker 🙂

1

2

Cajun kyllinggryte

Prep Tid 10 minutter
Cook Time 30 minutter
Total Time 40 minutter
Servings 4
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 1 kopp jasmin ris litt stor kaffekopp
  • 2 kopper vann samme kopp som brukes til å måle ris
  • 1 kyllingbuljong terning/beger
  • 5-600 gram kyllingfilet
  • 1/2 rød grønn og gul paprika
  • 1 liten løk
  • 1 liten chilipepper
  • 1 boks hakkede tomater
  • 3 ss cajun krydder - Se link til oppskrift nederst på siden
  • 100 gram revet ost kan sløyfes
  • 2 ss olje

Slik gjør du

  1. Ha vann og buljong i en gryte og kok opp. Når vannet koker tilsetter du risen, rør rundt med en gaffel, skru av platen og ha på lokk. Klar til bruk etter 20 minutter.
  2. Kutt kyllingen i passe biter, ha dem i en bolle og tilsett olje og 2 ss cajun krydder, bland godt så alle bitene får krydder på seg.
  3. Kutt grønnsaker i små biter og sett til side.
  4. I en dyp panne eller gryte har du i litt olje, stek kyllingbitene til de er gjennomstekt, ca 2-3 minutter på hver side. Ha dem over i en bolle og sett til siden.
  5. I samme panne/gryte tilsetter du litt mer olje og freser grønnsakene 2-3 minutter til de blir blanke sammen med resten av cajun krydderet.
  6. Ha i kyllingen og hakkede tomater. Bland godt og la småkoke et par minutter.
  7. Tilsett den kokte risen og bland godt inn.
  8. Hvis du vil ha ost i tilsetter du denne nå og blander godt.
  9. Klar til servering.
#cajun #kyllinggryterett #cajunkylling

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.