Denne retten er etter inspirasjon fra min far, utrolig gode smaker og deilig kremete pasta. enkel og kjapp å lage 🙂
Pappa's Pasta Penne
Servings 4
Du trenger
- 4 svinekoteletter kuttet i biter svin kan erstattes med kylling eller pølse biter
- 1/2 rød paprika
- 1/2 løk
- 300-350 gram pasta penne
- 5 dl kraft av mørk Kjøttbuljong
- 3 dl kremfløte
- 50 gram revet eller hakket cheddar ost
- 50 gram revet gulost
- 1 ts paprika pulver
- 1/2 ts Cumin malt spisscumun
- salt og pepper ca 1/2 ts av hver, men her er det bare å ta mer eller mindre slik du foretrekker smaken
Slik gjør du
-
Stek svinekjøttet til det er brunt og fint og gjennomstekt i en dyp panne eventuelt gryte om du ikke har dyp panne
-
Tilsett så hakket løk og paprika og la surre to minutter sammen med kjøttet
-
Tilsett krydderet og rør det inn
-
Ha i kraft og fløte, bland godt
-
Tilsett pasta penne og la det småkoke til pastaen er gjennomkokt og kraft og fløte har blitt redusert, som regel 5 minutter lengre enn vanlig koketid på pasta penne (rundt 15 minutter).
-
Ha så oppi osten og rør godt til all osten har smeltet.
-
Så er det klart til servering.
Tips
Kan gjerne serves med litt revet ost på toppen og litt salat ved siden av 🙂
#pastapenne #kremetepasta
Ikke for at være kritisk, men kan man ikke skrive opskrifterne på dansk.
Det er virkelig gode opskrifter…
Men jeg er Norsk og ikke så god i Dansk, men håper og tror at våre språg er så like at det likevel er forståelig 🙂 Hyggelig at du lier oppskriftene 🙂
Hvordan lager man kraften? Mørk buljong? Ser godt ut?
Hei Mariann, på butikken får du kjøpt noe som heter Mørk Kjøttbuljong i terninger som du bruker til å lage kraft eller annen type kjøttbuljong 🙂 står som regel i nærheten av supper og gryteretter 🙂
Denne ser fantastisk ut! Gleder meg til å prøve?
Så hyggelig, håper du liker den like godt som jeg 🙂