En enkel og smaksrik gryterett som passer perfekt på en søndag. Server gjerne med en god salat til 🙂
Gryterett
Prep Tid 20 minutter
Servings 4
Du trenger
- 300 gram kjøttdeig svin, kylling eller storfe
- 1/3 av en søtpotet
- en liten bit pepperrot
- 1/2 rød chili
- 1 boks 290g kindey beans
- 1/2 rød løk
- 1 liten vårløk
- 2 fedd hvitløk
- 3 tørkede skiver tørkede tomater
- 150 gram sopp
- 1 dl makaroni
- 2 ts tomatpure
- 5 dl vann
- 1 dl fløte
- 1 mørk kjøtt buljongterning
- 2 ss Creme fraiche
- 1 ts pepper
- 1/2 ts gurkemeie
- 1 ts salt
- 1 ts paprika pulver
- 1/2 ts chilipulver
Slik gjør du
-
Kutt opp løk, hvitløk, chili og tørkede tomater, ha alt over i en bolle
-
Kutt opp soppen og ha i en bolle
-
Kutt opp resten av grønnsakene og ha over i en bolle
-
Ha litt olje i en gryte på middelsvarme.
-
Tilsett bollen med løkblandingen og la surre mens du rører 2-3 minutter
-
Tilsett den andre bollen med resten av grønnsakene, ikke soppen.
-
La det hele surre 3-4 minutter mens du rører jevnlig.
-
Tilsett tomatpure og bland det godt inn i grønnsakene
-
tilsett vann og buljong terning, rør godt
-
kok opp og la det småkoke 5 minutter, rør av og til
-
Tilsett soppen, rør godt
-
tilsett kidney bønner (husk og skylde dem i kaldt vann før du har dem i maten)
-
rør godt og la småkoke i 5 minutter
-
Tilsett kjøttet, bare ta biter med fingrene og ha oppi gryten. Rør rundt, tilsett mer kjøtt , gjenta til alt er rørt inn.
-
La småkoke 2-3 minutter
-
Tilsett creme fraiche og fløte, rør godt
-
Tilsett makaroni
-
Tilsett krydderne, rør godt
-
La det hele småkoke i 20 minutter, rør av og til.
-
Serveres med kokt ris, pasta, eller du kan ha mer kraft i gryten og du får en suppe. Ha gjerne en dæsj Creme Fraiche på toppen 🙂
Skriv en respons