Denne kaken er en flott bursdagskake, barna elsker den. En artig og god kake for store og små søtmomser 🙂
Vaniljekake
Du trenger:
- 2 ¼ kopp (280 g) hvete mel
- 3 ts bakepulver
- 1 1/3 kopp (265g) sukker
- ½ ts salt
- ½ kopp (115g) smør ( mykt romtemperert)
- 1 kopp (2,35 dl) lett melk
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2 egg
- Matfarge : Gul paste og sort paste merke wilton
Slik gjør du :
- Ha alt det tørre i en mikse bolle, rør rundt.
- Tilsett litt og litt smør mens kjøkkenmaskinen går på lav fart
- tilsett så alt det våte mens maskinen går på halv fart
- tilsett så ett og ett egg mens du mikser på halv fart, miks så i 30 sekunder.
- Røren er klar til bruk og kan fordeles i to godt smurte runde 20 cm former. Legg en klatt i midten med sort røre i hver form, så legger du en klatt med gul røre midt i den svarte røren fortsett slik med annenhver farge til du har brukt opp kakerøren.
- Stekes på 180 grader , midt i ovnen, 30-35 minutter
Ta kakene ut av formen og legg opp ned på en rist etter 30 minutter. La så kaken avkjøle minst en time før du legger på fyllet.
Marshmallow fondant:
Du trenger:
- 225 gram marshmallow
- 1 1/2 ss vann
- 450 gram melis
- flott matfett til å smøre hender og arbeidsbenk
- Gul paste og sort paste merke wilton har jeg brukt til å farge fondanten til lokket og stripene.
Slik gjør du :
- Ha marshmallow i en bolle som tåler mikrobølgeovn. Har du ikke micro kan du bruke en gryte.
- tilsett vannet, sett i microen i 30 sekunder, ta ut bollen og rør rundt. Gjenta prosessen minst 3 ganger eller til marshmallowen er helt smeltet uten klumper. Skal være litt puffy i konsistensen.
- Tilsett så meliset, litt over halvparten, rør godt.
- Ha melis på borden og legg deigen oppå, ha melis oppå deigen og kna det inn. Her er det lurt å smøre hendene godt med flott matfett så ikke fingrene henger fast i deigen.
- Kna og elt inn melis etter behov til du har en elastisk fin deig. Blir den for fuktig tilsett mer melis, blir den for tørr kna inn mer matfett.
- Smør deigen inn med Flott matfett, pakk den godt og tett i to lag med gladpack eller legg den i en ziplock pose
- Oppbevar i kjøleskap eller på benken, de sier at minst 24 timer gir den beste fondanten. Men noen sier 8 timer og noen sier 1 timer. Jeg brukte min etter to timer og det fungerte kjempefint.
Hvis fondanten er veldig hard når du skal kjevle ut kan du hive den i mikroen 5 sekunder for å myke den opp litt. Det er bare å tilsette matfarge om du ønsker farge på fondanten. Kna deigen godt opp før bruk.
Fyll:
Smørkrem
Du trenger:
- 125 gram smør – mykt, romtemperert
- 250 gram melis
- 1/2 ts sitron essens
- 1 ts melk
- Gul paste merke wilton har jeg brukt til denne kaken.
Slik gjør du:
- Ha mykt smør i bakebollen, miks med kjøkkenmaskin eller håndmikser. Pisk smøret godt, 1-2 minutter på full styrke, til det blir luftig.
- Tilsett melis, begynn å mikse på lav styrke så ikke melisen flyr alle veier, øk farten når meliset har begynt å feste seg
- tilsett sitron essens og melk.
- Miks røren i 3-5 minutter til den blir luftig. Hvis du ønsker å ha farge på kremen kan du tilsette dette nå. Begynn med et par dråper og tilsett mer om du ønsker en sterkere/dypere farge.
- Smørkremen er klar til bruk.
Sette sammen kaken
Slik gjør du:
- Hvis kakebunnene er litt ujevne på toppen så kan du ta en kniv og jevne dem ut litt.
- Ha smørkrem på den ene kakebunnen, dekk hele toppen med smørkrem og sett den andre kakebunnen oppå.
- Dekk hele kaken, topp og kanter, med et jevnt lag med smørkrem. Sett den i kjøleskapet en times tid.
- Rull så ut den gule fondanten til den er ganske tynn og stor nok til å dekke kaken. Rull fondanten opp på kjevlen din og rull den forsiktig over kaken.
- Trykk godt ned langs kantene, dra fondanten ut fra veggen mens du stryker nedover for å bli kvitt rynker og bulker. Gjør slik hele veien til kantene er jevne og fine.
- Kutt av overflødig fondant rundt kanten. Bruk det overflødige til å rulle en lang tynn pølse som du kan legge rundt kanten på kaken.
- Kutt sort fondant i striper slik du ønsker og dander dem slik du ønsker på kaken. Bruk bittelitt vann for å lime stripene fast.
Oppbevares i kjøleskapet i en kakeboks. Holder seg i noen dager.
Skriv en respons