Denne panneretten kombinerer kylling og bakst. Deilig kremet kylling med smak av tomat og taco, deilige biter av nybakt gjærbakst blandet i en nydelig saus. Kan serveres med rømme og salat ved siden av.
Brødbakt tacotomat
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter
Prep Tid 40 minutter
Cook Time 20 minutter
Total Time 1 time 40 minutter
Servings 4
Du trenger
Deig
- 400 g hvetemel
- 2-2,5 dl lunkent vann
- 2 ss olivenolje / matolje
- 1 ts sukker
- 1/2 ts salt
- 1/2 pose tørr gjær
Kyllinggryte
- 4 stk kyllingfilet
- 1/2 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 liten vårløk
- 1/2 rød chilipepper
- 1 liten very hot chili kan sløyfes og erstattes med litt chilipulver
- 5-6 cherry tomater
- 1/2 paprika
- 4-5 biter tørket tomat
- 1 glass taco saus
- 1 ts tomatpurè
- 3 dl tine kremfløte
- Revet ost ca 200 gram
- 1/2 tacosausglass med vann
- Litt salt pepper og paprikapulver
Slik gjør du
Deigen
-
Ha mel, gjær og sukker i en bolle. Tilsett lunkent vann, olje og salt
-
bland godt, tilsett mer vann/mel ved behov.
-
Kna til du har en fin og glatt deig.
-
Sett til side i en bolle med et håndkle over.
Kylling
-
Kok kyllingfiletene i 15 -20 minutter, ha dem over på en fjøl og bruk to gafler til å dra kjøttet fra hverandre, slik at du får fint strimlet kyllingkjøtt. Ha over i en bolle og sett til side.
-
Hakk opp grønnsakene og tørket tomat.
-
Ha litt olje i en panne
-
Tilsett løk,hvitløk og tørket tomat, la surre et par minutter, rør innimellom.
-
tilsett resten av grønnsakene og la surre 2-3 minutter mens du rører.
-
Ha i tacosaus og tomatpuré, rør godt
-
Fyll glasset som tacosausen var i halvfullt med vann, ha på lokket og rist kjapt et par ganger, hell over i pannen.
-
Rør godt og la koke på lav varme i ca 10 minutter, rør av og til
-
Tilsett kyllingen og bland godt
-
Ha i fløten og bland det godt sammen
-
Smak til med krydder, og la det koke opp.
-
Ha kyllingen over i en stor ildfast form.
Sette sammen
-
Ta fram pizza deigen, rull til en tykk pølse og kutt i en liten håndfull biter.
-
Form hver bit til en runding som du deler i 4 biter ved å kutte et kryss.
-
Spre deigbitene over kyllingen, ha bitte litt luft i mellom bitene.
-
Pensle med litt melk eller vann
-
Stek på 200 grader i ca 20 minutter
-
Ta formen ut av ovnen, ha over revet ost og stek videre i 5 minutter eller til osten er godt smeltet.
-
Klar til servering.
Tips
Tips: Du kan også bruke pizzadeig pulver pose som du bare tilsetter vann så har du deig, om du synes det er kjappere og enklere. Du kan bruke hva du ønsker av gjærbakst, grov eller lys, så lenge den ikke er søt.
Skriv en respons