Nydelig Karri kyllinggryte perfekt en lørdag eller søndag. Som alltid alt i en gryte og inn i ovnen og godgjøre seg et par timer. Servers med ris, salat og noe godt brød 🙂
Karri kyllinggryte
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 3 timer 20 minutter
Total Time 3 timer 20 minutter
Ingredienser
- 3 dl tine krem fløte
- 3 dl kyllingkraft av buljong bruk en terning kyllingbuljong
- 3 kylling fileter - 4-500 gram
- 100-150 gram aroma sopp eller Champignon
- 2 charlotte løk
- 5-6 skiver tørket tomat
- 2 fedd hvitløk
- 1-2 vårløk
- 1,5-2 ss gul karri
- 1 ts salt
- 1/2 ts malt ingefær
- 1/2 ts gurkemeie
- 1/2 ts chili
Slik gjør du
-
I en dyp ildfast form tilsetter du fløten og kraften.
-
Ha oppi krydderet og rør godt
-
Tilsett hakkede grønnsaker og sopp og bland godt
-
Legg oppi kyllingfiletene, dytt dem slik at de går nedi sausen.
-
Stek på 200 grader i 1,5-2 timer under lokk eller folie
-
Ta formen ut av ovnen, forsiktig når du fjerner lokket/folien da det kommer varm damp ut.
-
Bruk to gafler og dra kyllingkjøttet fra hverandre.
-
bland godt i sammen, klar til servering.
-
Serveres med ris og godt brød
Tips
Adapted from Oppskrift på Nanbrød finner du her
Dette så knallgodt ut, jeg liker dessverre ikke løk, men jeg skal bruke løkpulver og prøve meg på en slags versjon av denne likevel 🙂 Har troa!
Går fint å droppe løken også, bare å ha i det man liker, blir nok snadder uansett 🤗🤗